Ökonap a Millenárison


A National Geographic Magyarország szeptember 10-én egy kellemes hangulatú ökonapot rendezett a budai Millenárison. Az időjárás különösen kegyes volt a szervezőkhöz, ezért szépszámú érdeklődő látogatott ki a rendezvényre. A program részeként mindenki megmérhette saját ökológiai lábnyomát, vagyis azt, hogy hány hektáros az a terület, ami károsodás nélkül meg tudja termelni az aktuális életvitelünkhöz szükséges javakat (élelem, energia ...).

A színvonalas szakmai előadásokon, kerekasztal beszélgetéseken, játékos vetélkedőkön és gondolkodtató kvízkérdéseken keresztül, választ kaphattunk arra, hogy egy kis odafigyeléssel, miképpen csökkenthetjük ezt az – esetenként nem éppen alacsony – értéket. Munka utáni kikapcsolódásként, a nap végén a Heaven Street Seven és Rúzsa Magdi élő koncerttel szórakoztatta a közönséget.

Örömteli volt, hogy iskolánkat több diák is képviselte. Ki családjával, ki egyedül érkezett a programra, ahol sokan évfolyamtól és osztálytól függetlenül közösen kezdtek neki a feladatoknak. A diákok végig jó hangulatban, a héliumos lufiktól időnként vicces hangon nem csak egymást, hanem a környezetüket is szórakoztatták. A teljesített feladatok számától függően értékes ajándékokat lehetett nyerni. Aki valamennyi próbatételnek sikeresen eleget tett, eséllyel pályázott a fődíjként kisorsolt három kerékpár egyikére. Külön öröm számunkra, hogy az egyik márkás kerékpárt Lágler Róbert, kilencedikes tanulónk vehette át a műsorvezetőtől, Tillától. A boldog nyertes úgy kommentálta sikerét, hogy ezek után kénytelen lesz kerékpárral közlekedni.

Úgy legyen!

Kocsi Attila

 

<<< Vissza

 

* * * * * * * * * * * * * *

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
<<  Március 2024  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Dokumentumok

Galéria

Képek