Nyertes pályázat

A Nemzeti Tehetség Program által meghirdetett „A közoktatásban tanulók természettudományos, matematikai és műszaki kompetenciáinak elmélyítését segítő tehetséggondozó programok támogatása” című pályázaton Zsemberiné Ambrus Ágnes, Horváth Betti és Harmath Zsolt tanáraink által kidolgozott „Programozás tanulásának motiválása LEGO robotokkal” című pályázata 868 500Ft-ot nyert. Gratulálunk a pályázóknak és sikeres megvalósítást kívánunk!

A program célja a tanulók finommotoros képességeinek, kreativitásának fejlesztése. Ismeretszerzés a különböző eszközök használatával, csoportmunkába való jó együttműködési készség kialakítása, ismereteik alkalmazása új helyzetekben, kooperációs készség erősítése. A diákok játékos módon sajátítják el a programozás lépéseit. A programozási ismeretek minél szélesebb körben történő megszerettetése, piacképes tudást biztosít tanulóink számára.

A robot készlet programkörnyezete gyors sikerélményt nyújt a tanulás során. Az építő elemekből alkotott szerkezetek tervezése közelebb hozza a diák számára a gyártási folyamatok megértését, az ezt támogató tervező programok működését. A megtervezett, kivitelezett robot vezérlésének kigondolása, tesztelése jól modellezi a valóságos technológiai folyamatokat.

 

* * * * * * * * * * * * * *

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
<<  Április 2024  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Dokumentumok

Galéria

Képek