Neumann nap
Az idén 25. jubileumi évét ünneplő Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskolában a Diákönkormányzat március 27-én ismét megszervezte a hagyományos Neumann-napot. Az egész éves jubileumi rendezvénysorozat részeként az iskolanap is nagyobb fontosságot kapott ebben az évben, így a programok még szélesebb választéka állt rendelkezésre.


A hó miatt sajnos az utolsó pillanatban több szabadtéri eseményt is törölni kellett, de így is számos érdekes és változatos program közül válogathattak a diákok.


Voltak sportversenyek, a szokásos focikupa mellett ping-pong és vak ping-pong bajnokság. Az egyéb vetélkedők közül kiemelhető pl. a filmes kvíz, zenei kvíz, konzolbajnokság, "Ki a legjobb színész?", karaoke, Rubik-kocka kirakó verseny, sakk- és a programozási verseny. Több régi neumannos diák, illetve külsős szakember is elfogadta a meghívást, így hallhattunk orvosi és egészségügyi témákról, rendőrségi bűnmegelőzésről, stúdió- és természetfotózásról. A MediaGo Alapítvány a fiatalok pályakezdéséről, életpálya-tanácsadás témában tartott előadását nagy érdeklődés fogadta. Láthattunk fizikai kísérleteket továbbá a robotika szakkörös diákok saját építésű robot szumó versenyét.


Az iskolában tanuló hallássérült diákok jelnyelvi klubban a jelnyelvet tanították és vicces jeleneteket adtak elő, a látássérült diákok pedig szituációs gyakorlatok során bevezették az érdeklődőket a látássérültek világába.
A tanárok sem maradhattak ki a vidám hangulatból. Volt tanári vetélkedő, tanár-diák focimeccs és egy tanári stand-up comedy előadás.


A Neumann-napon mindenki megtalálhatta a kedvére való komolyabb vagy könnyedebb programot, így az iskolanap 2013-ban is sikerrel zárult. 

 

Az eseményekől készült képek megtekinthetőek a képgalériában. A média tagozatos diákjaink által készített kisvideó látható volt a Rákosmente TV adásában.

 

 

* * * * * * * * * * * * * *

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
<<  Április 2024  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Dokumentumok

Galéria

Képek