Érzékenyítő nap
Az érzékenyítő nap jelentős szemléletformáló esemény. A programsorozat a kilencedikes osztályok részvételével történik, célja pedig a diákok "érzékenyítése" a fogyatékkal élők iránt. Fontos cél, hogy a gyerekek lássák: vannak kevésbé szerencsések, akik elé szó szerint komoly akadályokat gördít az élet. Ugyanakkor az is fontos, hogy tanulóink érzékeljék: a nehézségeket bizony le tudjuk győzni.

A diákság kipróbálhatta a kerekes székkel való közlekedést, s mivel az akadályok valódiak voltak, hamar rájöhettek arra, mennyire nehézkes egy magas járdaszegélyt leküzdeni, mennyire nem könnyű eljutni például egy villamosmegállóba, ahol nincs akadálymentesítve az útpadka. A mozgáskorlátozott vendégek személyes tapasztalataikat osztották meg a gyerekekkel.

Az állomások egyikén festhettek szájjal és lábbal, vagy akár egészen hétköznapinak tűnő folyamatokat hajthattak végre: inget gombolhattak be fél kézzel, ruhát hajtogathattak össze egy eszköz segítségével, vagy kipróbálhatták azt az emelőszerkezetet, amely segít behelyezni a mozgáskorlátozott gyerekeket a kerekes székbe.

Az érzékenyítő napon szakemberek segítették a munkánkat: a Mozgásjavító Intézet munkatársai adtak információkat a gyerekeknek, tanároknak egyaránt.

A rendezvényről készült még több kép a galériában található.

 

* * * * * * * * * * * * * *

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
<<  Április 2024  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Dokumentumok

Galéria

Képek