Külföldi diáklátogatás
A Tempus Közalapítvány által meghirdetett Comenius program keretein belül a Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskola sikeresen pályázott a „Mind the Gap” projekttel. A 2011-2013 között megvalósuló programban hat országból vesznek részt középiskolák, melynek során mindegyik partner ellátogat egymás országába, iskolájába.
A fő cél, hogy a diákok előítéletektől mentesen tudjanak idegen országbeli vagy idegen kultúrájú emberek felé közeledni. A diákok által otthon készített prezentációk, valamint a mindennapi élethez kapcsolódó különböző témák közös megbeszélése során még jobban megismerik saját és társaik környezetét. Megértik, hogy eltérőségükre előnyként tekintsenek, ne pedig hátrányként.
Április 7-16. között Magyarország került sorra, hozzánk látogattak el a görög, török, bolgár, norvég és francia diákok és tanáraik. Családoknál laktak, így kulturális és nyelvi élményekkel lettek gazdagabbak a vendégek és a vendéglátók is.
A mostani projekttéma a technikáról és a hátránnyal élő emberek helyzetéről szólt, így a vendég diákok a Neumann szervezésében meglátogatták a Microsoft Magyarország Kft. vállalatát, és részt vettek az iskolában megtartott Érzékenyítő napon is, ahol a hátránnyal élők életének nehézségeit tudták megtapasztalni. Mindezeken felül természetesen részt vettek iskolai tanórákon és megtekintették Budapest nevezetességeit is.

A látogatás képei a galériában találhatóak.

 

Április hó végén újabb külföldi vendégek, holland középiskolások látogatnak iskolánkba és Budapestre egy hétre.  

 

* * * * * * * * * * * * * *

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
<<  Március 2024  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Dokumentumok

Galéria

Képek