Referencianap

Referenciaintézményként való működés a Neumann János Számítástechnikai Szakközépiskolában Referenciaintézményi műhelymunka-sorozat (2014.10.18.) 

Az Educatio Közoktatási Koordinációs Iroda felkérésére iskolánk részt vett, és egyben házigazdája volt a Referenciaintézményi műhelymunka-sorozat egyik állomásának 2014. október 18-án. A műhelymunkán való részvétel meghívásos alapon történt, regisztrációhoz volt kötve. A regisztrált külső helyekről érkező vendégekkel és iskolánk érdeklődő kollégáival együtt a műhelymunkán kb. 70 fő vett részt. IMG 0273

 

 

A formális köszöntő után megkezdődött a hivatalos program, mely Fenyvessy Gábor intézményvezető az intézményt bemutató előadásával kezdődött. Ezt követően Milánkovics Ibolya, az Educatio Közoktatási Koordinációs Iroda irodavezetője adott átfogó képet a Referenciaintézményi hálózat működéséről. A plenáris konferencia befejezéseként Dr. Rapos Nóra, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, Pedagógiai és Pszichológiai Kar Neveléstudományi Intézet, Neveléselméleti Tanszékének egyetemi adjunktusa ismertette a referenciaintézményi feladatok egyik legfontosabb elemeként szereplő, felsőoktatási gyakorlóhelyként való működés elvárt és elvárható feladatait.


Az előadásokat tartalmazó plenáris programok után a hatékony munkavégzés érdekében a referenciaintézményi működés, a szolgáltatói szerephez, a jó gyakorlat átadásához, átvételéhez kötődő témák tréningszerű feldolgozására került sor. Ezen belül 3 „műhely” jött létre: az első az átadó és átvevő intézményekkel, a második a hálózati tevékenységgel, a harmadik pedig a pr‑tevékenységgel kapcsolatban igyekezett átfogó képet adni a résztvevőknek, valamint a tréningszerű feldolgozás keretében lehetőség volt az interaktív témafeldolgozásra is.

 

DSCF3063 

 

A rövid büféebéd és felfrissítő szünet után következtek a szekciómunkák, ahol az intézmény „jó gyakorlatai” közül három került bemutatásra, melyeket különböző referenciaterületekről választottunk:

  • Kompetencia alapú oktatás - Programozás oktatása csoportmunkára alapozott új tanulásszervezési eljárással; Műhelymunka vezetője: Répásné Babucs Hajnalka
  • Info-kommunikációs eszközök használata - Informatika oktatása gyakorlatorientáltan, virtuális gép segítségével; Műhelymunka vezetője: Drávucz Katalin
  • Sajátos nevelési igényű diákok inklúziója - SNI tanulók beilleszkedését segítő mentorprogram; Műhelymunka vezetője: Kiss Csilla, Nagy Ágnes

A szekcióülések betekintést adtak mind az intézmény munkatársainak, mind pedig a külső intézményekből jött vendégek számára az intézményünk 3 fontos profiljába tartozó egy-egy alkalmazható, példaértékű modelljébe, ezzel segítve új módszertani szemléletek kialakulását. A szekcióülésekre is az interakció volt a jellemző, ahol minden felmerülő kérdés, probléma megbeszélésre került és a közös platform teret adott az újabb ötleteknek, elképzeléseknek is.

 

IMG 0290 

 

Összességében egy hatékony műhelymunka-folyamat zajlott, ahol minden érdeklődő átfogó képet kaphatott a referenciaintézményi működésről, valamint első kézből hallhattak releváns információkat a működés előkészítő, lebonyolító, összegző feladatairól.

 

További képek a galériában találhatóak.

 

Budapest,2014. október 18.

Stéberné Urbán Anna

Kaufmann Péter

 

* * * * * * * * * * * * * *

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
<<  Március 2024  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Dokumentumok

Galéria

Képek