Versenyeredmény
A 9. Neumann János Nemzetközi Tehetségkutató Programtermék Versenyén Kecskés Dániel 11.c, Tóth Bence 11.c tanulók (alkalmazói program kategóriában) 1. helyezést és Mérő Bálint 11.a tanuló 2. helyezést értek el.
Játék kategóriában Mérő Bálint 11.a tanuló 6. helyezést ért el.
Gratulálunk a versenyzőknek és a felkészítő tanároknak, Pintér Imréné és Horváth Betti tanárnőknek a sikeres szereplésért!

Kecskés Dániel 11.c, Tóth Bence 11.c
B-Browser böngésző vakoknak

A program minden része billentyűkombinációval vezérelhető és a felolvasó program által felolvasható. A felolvasó motor angol nyelven az alap Windows felolvasó, magyar nyelven pedig több open-source megoldást használ (ha található a gépen ilyesmi), ha nem, akkor egy általunk írt felolvasót használ, ami online környezetben érhető csak el. Előnyei más felolvasó programokkal szemben például, hogy nem mindent olvas fel a képernyőről, csak a weboldal szöveges tartalmát.

Mérő Bálint 11.a
BKV-figyelő mobil weboldal

A BKV-figyelő a legismertebb és legolvasottabb tömegközlekedéssel foglalkozó portál, amit utasok írnak utasoknak.
A mobil weboldal a blog részére készült. A blog bejegyzései mellett gyakran frissülő menetrendet és élő forgalomfigyelőt is tartalmaz. Az oldal nagy előnye, hogy minden internetképes telefonon hozzáférhető, tehát azok is könnyen elérhetik a BKV járatok menetrendjeit, akik nem rendelkeznek okos telefonnal.
A forgalomfigyelőre bárki beküldheti az utazás során tapasztalt észrevételeit, így akárki tájékozódhat az aktuális tömegközlekedési helyzetekről. A menetrenden pedig egyszerűen és gyorsan meg lehet tekinteni a következő indulási időpontokat. Továbbá az oldal beolvassa a blog bejegyzéseit, így bárki elolvashatja utazás közben is.
A weboldal a m.bkvfigyelo.hu oldalon érhető el számítógépről és mobilról egyaránt.

 

Sudoku

Ez az egyszerűnek tűnő kis játékprogram valójában komoly számításokat rejt magában. Saját magának generálja le a pályát, bonyolult matematikai (backtrack) algoritmusokkal.
A backtrack algoritmus nem más, mint "visszalépéses keresés". A 8 királynő probléma1 a legismertebb példája az algoritmusnak.
Számolja az időt, be lehet állítani különböző nehézségi szinteket, és indulhat is a játék. Az eredeti sudoku játék szabályaira épül: egy sorban, egy oszlopban és 3×3-as mezőben nem lehet ugyanaz a szám kétszer. Ha kiraktuk a pályát, az ellenőrzés gombra kattintva értékeli nekünk a program.
A játék letölthető innen: http://merobal.hu/sudoku
A játék futtatásához szükséges program: .NET Framework 4.0
[1] Bővebben a Wikipédián: http://hu.wikipedia.org/wiki/Nyolckirálynő-probléma

 

* * * * * * * * * * * * * *

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
<<  Április 2024  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

Dokumentumok

Galéria

Képek